30 Nisan 2014 Çarşamba

GELDİKK
İstanbul'u fethedip geldik demeyi çok isterdim ama hava sebebiyle istediğim gibi gezemedik. Ama olsun havası bile yeterdi bence. Zaten amaç kızlarımın uçağa binmesiydi, o amacımıza ulaştık. Bonusu olarak Aqua Florya'yı, Miniatürk'ü Eminönünü, Mısır Çarşısını, Marmara Forum'u, Beylikdüzü pazarını, Yeşilköy'ü gördüler. Kuzenler ve onların çocuklarıyla kudurdular, eğlendiler, yediler, içtiler ve İzmir'i ve evimizi özlemiş olarak geri döndüler, daha nolsun dimi ama :)

Aqua Florya'ya bayıldık, çok güzel bir yer yapmışlar, çeşit çeşit balık ve deniz canlılarının yanı sıra, heykeller, Amazon Ormanları, gemi maketleri ve 7 D sinemasıyla gerçekten çok güzel ve eğlenceli bir yer yapmışlar. Amazon Ormanında gezerken yerler ıslaktı, bende " bakın burası orman ya yağmur yağmış" dedim. Damla'da "bence görevliler ıslatmış anne" dedi :)) Akvaryumdan çıkınca AVM'yi gezdik, şık ve ferah bir AVM'ydi, yemek yedik kahve içtik, mekanlar oldukça şıktı. Yanlız inanılmaz çok Arap turist vardı dikkatimi çekti.


Pazartesi günü Miniatürk'e gittik. Eserler en ince ayrıntısına kadar bire bir yapılmış, sesli rehber sistemi çok güzel, çocuklar için dev satranç alanı, oyun parkları ve masal anlatan kocaman bir ağaç var, ve çocuklar kesinlikle sıkılmıyorlar. Fiyatlarda çok uygun, yetişkinler 5 TL, öğrenciler 3 Tl. Bence kesinlikle görülmesi gereken bir müze.



Bu kadar geziden sonra karnımız acıktı ver elini Eminönü. Orada hemen balık ekmek ve turşu sularını mideye indirdikten sonra (bütün gece tabi su içmekten helak oldum :)) istikamet Mısır Çarşısı. Kızlara çarşıdaki esnafın nerdeyse tamamı , lokum, çerez, kurutulmuş meyve ikram etti, ve hiç birinide geri çevirmedi sıpalar, ağızları hep doluydu tüm çarşı boyunca :) Ee tabi anneleri olarak bende biraz yemiş olabilirim :)
Karnımız doydu, sırtımız pek, çiçek pazarınıda gittik, orada kuş, balık, çiçek, böcek ne varsa baktık, elledik, sevdik :)
İşte kısaca böyle bir geziydi, aslında daha çok yere gittik ve daha çok foto var ama, hepsini yüklemeye benim sabrım yok. Umarım okurken sıkılmadınız. Allah yenilerini nasip eder inşallah :)

Hepinize güzel bir hafta diliyorum. Yarın tatil zaten, yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz hop haftasonu :)


4 yorum:

Handan dedi ki...

Ooh, ne güzel olmuş:-)

bahar dedi ki...

Güzel oldu gerçekten, tadı damağımızda kaldı :)

Banuca dedi ki...

Merhabaaaa :)
Bu güzel kızlar ikiz mi? Rabbim nazarlardan korusun :)
Şimdilik fazla gezemiyorum, daha sonra tekrar geleceğim :)

bahar dedi ki...

Evet ikizler, amin. Herzaman beklerim :)