25 Şubat 2014 Salı

FİLM SEANSI

Günaydın,
Dünkü postta bahsettiğim haftasonu izlediğim filmleri anlatacağım yeni postuma hoşgeldiniz :)

İlk film eski bir film, ama seyredilmemiş her film yeni filmdir mantığıyla izledik :)
Filmin adı "Koruyucu" (Machine Gun Preacher)

Film gerçek bir hikayeyi anlatıyor. Başrolde oynayan Gerard Butler muhteşem bir performans sergiliyor, bir insanın başkalrı için neler yapabileceğini ve kendi ailesinden bile vazgeçebileceğini çok iyi anlatıyor. Filmdeki bütün oyuncular (küçük Sudan'lı çocuk oyuncularda dahil ) çok başarılı. Filmi seyrederken içiniz acıyor, insanların bu nasıl bu kadar acımasız olabildiklerini sorguluyorsunuz. Ben bu filmde ayrıca kendimide sorguladım, bu hayata geldim gidiyorum, ama kime ne faydam var, birilerine yardım edbiliyormuyum diye. Benim bu hayatta en çok istediğim şey yardıma muhtaç çocuklar için bişeyler yapabilmek, onların tüm hayatlarına dokunup, onları mutlu etmek. Yaptığım elbette küçücük yardımlar var ama, benim amacım daha çok çocuğa daha uzun süreli yardımlar yapmak. Umarım bir gün bu hayalimi gerçekleştirebilirim. Ne kadar çok yazdım dimi, neyse kısaca seyredilmesi gerekn bir film, izlemediyseniz mutlaka izleyin.

İkinci Filmimiz En iyi Film,En İyi Kadın Oyuncu En iyi Yönetmen ve En İyi Görsel Efekt dallarında Oscara aday gösterilen "Yerçekimi" (Gravity)
Biz filmi sinemada değil evde seyrettik, sinemada ve 3D seyretseydik belki daha çok etkilenebilirdik. Film görsel açıdan gerçekten muhteşemdi, kendimiz uzayda, boşlukta hissettik gerçekten. Sandra Bullock'un performansı iyiydi ama bence Oscar'ı alamaz. George Clooney'i az görüyorsunuz, çok fazla diyalog yok genlede monolog şeklinde geçiyor, filmin sonunu tahmin ediyorsunuz, müzikler iyiydi, filme heyacan katmak istemişler ama bu kadar da olmaz diyorsunuz, ben hep biyerden marslı bir kutup ayısı çıkacak diye bekledim açıkcası :))). Filmi görsel efektleri açısından izlemeye değer bence, ama 3D izleme şansınız varsa daha süper olur.
Bu haftalık seansımızda bu kadar. Haftaya yeni filmlerde görüşme üzere hepinize iyi seyirler.

3 yorum:

bahar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Koruyucu filmini hayal meyal hatırlıyorum ama ben de beğenmiştim sanırım. Yahu zaten bir işin içinde Gerard Butler olurda beğenilmez mi ? Allah çarpar vallahi :)

bahar dedi ki...

Bence de çarpar :))