2 Mart 2014 Pazar

Günaydın, iyi haftalar herkese,
Bol gezmeli, bol yemeli içmeli, bol kahkahalı çok güzel bir haftasonu geçirdim. Çok sevdiğim kardeşten öte dostum geldi İstanbul'dan ve onunla hasret giderdik. Ama onun şansına İzmir'de hava kapalı ve yağışlıydı haftasonu. Ama bu bizi yıldırmadı tabi kide :) 
Cumartesi sabahı Güzelbahçe'de Cafehane diye bir yere kahvaltıya gittik, gitmez olaydık :( Yer olarak süper bir yerde denizin içinde, mekan olarakta şık sayılabilecek bir yer, serpme kahvaltı olayı yok, menüden tek tek seçiyorsunuz, fiyatlar pahalı ve çayda sınırlı. Ama yerin güzelliğinden bunları çokta görmezden gedik taaa ki, ekmekler küflü çıkana kadar. Evet getirdikleri ekmekler küflüydü :((( Garsonlar utana sıkıla geri aldılar ekmekleri ve yenilerini getirdiler, sonra ben tabağıma peynir aldım (taze kaşar) aa o da ne o da küflü, gözlerime inanamadım, tekrar garsonu çağırdım bu ne rezalet, arkadaşım İstanbul'dan geldi beni rezil ettiniz diye bıdı bıdı söylendim, hemen o tabakta gitti yerine yeni peynir geldi ki ben getirmeyin demiştim. Ama bilin bakalım noldu ? Gene küflenmiş bir peynir getirdiler. Tabi bu bardağı taşıran son damla oldu ve hemen kalktık oradan. Bu kahvaltı rezaletinden sonra aç bilaç Altınoluk'a gittik. Oradaki garsonlara baştan gözdağı verdiğim için bir ilgi, bir alaka sormayın gitsin :)) Masamız doldu, bir sürü şeyi bitiremedik bile ve hepsi çok güzeldi ve küfsüzdü :)). Öğleden sonra Kordondaydık. Akşam Midpoint'e gittik, orada da çok güzel mamalar yedik. Burasıda oldukça şık ve nezih bi yer, yemeklerinin hepsi de çok lezzetli, kesinlikle tavsiye edrim, yazın bahçesi de çookk keyifli, gitmediyseniz aklınızda bulunsun. Gece Gazi Kadınlar Sokağında ki Hayal Kahvesine gittik inanılmaz kalabalıktı, ordan çıktık Öküz Bar'a gittik, oradan çıktık, Warm Up Karaoke Bar'a gittik şarkılar söyledik :)) 
Pazar sabahı yağmurla uyandık, Eski Foça yolundaki Taşköy'e gittik. İnanaılmaz güzel bir yer, ortam, kahvaltı, ilgi, alaka herşey çok güzeldi. Yolunuz düşerse mutlaka gidin, hava soğuk olsada gidin, şömineleri var, hava güzelse zaten sorun yok, mükemmel bir bahçesi var, bahçede tavus kuşları, tavşanlar, tavuklar, kazlar falan var, benim kızlar çok eğlendiler akşama kadar koşturdular :) Düğün organizasyonuda yapıyorlarmış, bence kır düğünü düşünüyorsanız mutlaka bakın



Üsteki resimde sol köşede gözüken Damla :)
Mekanı anlattığım kadar var, sanırım resimler size biraz bilgi vermiştir.

İşte bir haftasonunun özeti. Umarım herkesin haftasonu en az benim ki kadar güzel geçmiştir. Hepinize mutlu bir hafta diliyorum .


8 yorum:

Handan dedi ki...

Aaah, taa Ciğli'den üşenmeden Altınoluk'a kahvaltıya giderdik, bal kaymakları, yağda yumurtaları geldi gözümün önüne şimdi:-)

bahar dedi ki...

Bizimki de çok farklı olmadı, bizde Atakent'ten gittik :)

Yollarda Hayat Var dedi ki...

Taşköy benim de favorim. Cafehane eskiden çok güzel işletiliyordu fakat sahipleri ne yazıkki değişti. Artık bende gitmiyorum.
Birgün kahvaltıda kurutulmuş domates var mı dedim, evet dediler. Getirebilir misin deyince, yok efendim o akşam servis edilirmiş, hiç duymamış kahvaltıda yendiğini..vs bir sürü laf. Parasıyla değil mi getir dedim de anca yiyebildim. İşletmesi çok kötü

bahar dedi ki...

:)) evet maalesef öyle, aslında senin kahvaltı mekanları yazında görmeyince uyanıp gitmemem lazımdı ama, neyse kendim yaşamış oldum, ama arkadaşımada rezil oldum. Canım sen arada gidilmeyecek yerler diye de postlar yapsanda bizi uğraştırmasan :))

Fatosca Tadlar dedi ki...

Merhaba,
Sayfanızı yeni keşfettim ve çok beğendim. Ne kadar güzel bir yermiş oralar öyle :))))
Sizi izlemeye aldım. Bana da beklerim: http://fatoscatadlar.blogspot.com.tr/
Tekrar görüşmeyi diliyorum.
İzmir'den kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.

bahar dedi ki...

Hoşgeldiniz :) Bende İzmir'deyim, tabiki de gelirim blogunuza. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileği ile.

Kuzununannesi dedi ki...

nefısmıssss bol huzur kokan bır yer.. cok severım boyle hafta sonlarını her anı huzur ve gezme dolu...karelerde cok ıstah acıcı:) sevgıler

bahar dedi ki...

Kesinlikle huzur veren biyer, böylece haftaya enerji dolu başlayabildim. Sevgiler benden