24 Ocak 2014 Cuma

Selam Blog,
Dün akşam kızlarımla portakallı kek yaptık. Gene süper olmuş, söylemesi ayıp :) Yapmak isterseniz tarifini vereyim, bende bu tarifi internetten bulmuştum ama o zamanlar blog yazmadığım için nerden aldığımı yazmamışım, umarım sorun olmaz. Zaten orjinal tarifi biraz değiştirdim ben :)

Malzemeler:
3 yumurta
2 fincan şeker
1,5 su bardağından bir parmak az un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 portakal kabuğu rendesi
1,5 çarbağından biraz az sıvıyağ
üstü için
1-2 portakal
1 su bardağı şeker
portakal suyu

Yapılışı:
ilk önce tepsiyi güzelce yağlıyoruz, benim kek tepsim seramik kaplama olduğu için yapışmıyor, eğer sizinkiler yapışıyorsa yağlı kağıtta serebilirsiniz. Tepsinin dibine halka halka kestiğimiz portakal dilimlerini koyuyoruz. Küçük bir tencereye şekeri koyup üstünü biraz geçecek şekilde portakal suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynayan şerbeti portakalların üstüne döküyoruz. Çırpma kabinda şeker ve yumurtayı 3-4 dakika çırpıyoruz. Üzerine elenmiş un, yağ, vanilya, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini koyup biraz daha çırpıp, tepsiye döküyoruz. Portakal suyu hamurun üstüne çıkabilir panik olmayın, normal :). 160 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.Sonrada afiyetle hüpletiyoruz, dikkat edin parmaklarınızı yemeyin :) Buzdolabinda 1 gün beklerse daha da süper oluyor unutmayın.
Kızlarım anneleri gibi çok hamaratlar :)
kekeimizin pişmeden önceki son görünümü :)
ve bu da pişmiş hali, foto biraz kötü çıkmış görünümüde tadı da süper, benden söylemesi.

Bu arada bugün kızlarım karnelerini daha doğrusu gelişim raporlarını aldılar. İkisi içinde öğretmenleri çok güzel şeyler yazmış. Umarım hep böyle başarılı olurlar kuzularım.


1 yorum:

bahar dedi ki...

Çok Teşekkür ederim, hemen bende sitenize geliyorum. Sevgilerinizi aldım :) Görüşmek üzere